Casa Romantic Tevékenységek Középkori esték Csapatépítés A környéken Blog Kapcsolat Galéria

A környéken

Szováta, egyedülálló hegyi turistaközpont Európában, a "Medve"  helioterm sós tóval és a kiváló gyógyfürdo kínálattal.

A központ 475-530m közötti magasságban található, 65 km-re Marosvásárhelytol, 75 km-re Segesvártól és 200 km-re Brassótól.

Gyógyfürdo

Szováta tavainak köszönheti hírnevét: a sósvizu Medve-tó Mogyorósi-tó, Rigó-tó, Fekete-tó, Vörös-tó és Zöld-tó, továbbá az édesvizu Piroska-tó és Kígyós-tó.
Ezek a tavak magas koncentracióju klórt (40 250 g / liter) és nátriumot tartalmaznak, helioterm jelenségek (nyáron a homérséklet a sós vízben felhalmozódott ho függvényében változik, a vizet egy, a környezo patakbol beömlö friss réteg védi, amelyek nem keveredik a sós vízzel, hanem a felszínen marad, hoszigetelokent szolgálva).
Ez a tény adja, hogy nyáron a  Medve-tó (18,4 m mély), a legnagyobb helioterm tó, homérséklete a felületen 24-28, 1m mélységben 30-40, 1,5m mélységben pedig 40-60 °C között változik.

A központ elsosorban kezelésére javallott, nemcsak nogyógyászati betegségek (petefészek-elégtelenség, krónikus cervicitis, krónikus metrosalpingitis, sterilitás), hanem a degeneratív, gyulladásos és reumatikus betegségek (nyaki, háti és deréktáji artrózis, polyarthrosis, ízületi fájdalmak, ínhüvelygyulladás, tendimiozita, rheumatoid scapulohumeral), poszttraumás állapotok (mutét után gyógyuló az ízületek, izmok, csontok, diszlokációk és ficamok), perifériás idegrendszeri betegségek (méhnyak, a gyermekbénulás következményei, polyneuritis), endokrin betegségek (hipotireózis, endokrin kezelés) szív-és érrendszeri betegségek (fekélyek, acrocianoza) .

Többféle szolgáltatással büszkélkedhet a hely (meleg-fürdo kádban vagy medencében a tavakból származó sós ásványvizben, nogyógyászati és forró sár kezelések, gyógytorna medence, hidro-és elektroterápiás berendezések, szaunák, gyógy-tornatermek; strand a Medve-tó és a Mogyorósi-tó partján.

A hely tökéletes mozgásterápiára, pihenésre, kikapcsolódásra, kisebb-nagyobb vakációra, hétvégi túrákra.

SZABADIDO

* Játék-klubok, rendezvényekre való helyiségek, konferenciatermek, stb.

* Diszkó

* A Szovátai sífelvonó és babyschi  (8 km-re az üdülohelytol) és két sípálya 25 km-re, a Parajd - Gyergyószentmiklós útvonalon

* A Parajdi sóbánya, 6 km-re Szovátától, kezelési központtal, ami 120 m mélységben van a felszíntol, 20m széles, 14m magas  és több száz méter hosszú. A bejárattól a kezelési központig való 1250 m-es távolságon a szállítás a sóbánya külön autóbuszával történik.

A nyári szezonban, a bányát látogatók és a kezelt betegek száma, eléri a 2500-3000 -at naponta.

* A Vármezoi pisztrángos (17 km)

* Korond község, a kerámia kézmuipar nagy központja

* Gyilkos-tó (75 km)

Casa Romantic © 2010. Toate drepturile rezervate
Site by IT Exchange